Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Sunreflex Sunreflex

Markiezen

Als u op zoek bent naar zonwering zijn markiezen wellicht het juiste product voor u. Dan bent u bij Monsol aan het juiste adres! Wij zijn uw specialist als het gaat om hoogwaardige zonwering, ook in de vorm van markiezen. Middels onze expertise en ervaring voorzien wij u graag van het beste advies voor markiezen voor uw ramen. 

Markiezen

Ongeacht de richting waaruit de zon schijnt, biedt een markies altijd uitstekende bescherming. Naast het effectief tegenhouden van zonnestralen, voegt een markies ook een esthetisch element toe aan de buitenkant van een gebouw. De klassieke uitstraling van een markies kan zowel bij traditionele als moderne architectuur voor een opvallend accent zorgen.

Verschillende modellen

Standaardmodel

Een veelvoorkomende optie is het standaardmodel, waarbij de uitval gelijk is aan de werkhoogte. Dit type wordt gebruikt in gewone omstandigheden waar geen doorloop vereist is.

Petvormig model

Het petvormige model heeft een grotere uitval dan de werkhoogte, waardoor het geschikt is voor situaties waar een doorloop nodig is. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer er een doorgang voor uw raam is, boven (terras)deuren, etalageramen, enzovoort. Ook als u een vrij uitzicht wilt behouden, is het petvormige model een goede keuze.

Klapmodel

Het klapmodel, ook bekend als het uitslagmodel, is ontworpen voor situaties waar een grote uitval nodig is. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij grote deuren die naar buiten draaien, grote etalageruiten, enzovoort.

Kleuren en bekapping

U heeft de keuze uit een frame vervaardigd van aluminium, hardhout of grenenhout, met daarna de optie voor een bekapping van dezelfde materialen of kunststof. Deze opties zijn beschikbaar in de standaardkleuren:

  • Creme-wit (Ral 9001)
  • Wit (Ral 9010)
  • Antiek groen (Ral 6009)
  • Beige (Ral 1015)

Tegen een meerprijs is het mogelijk om het houtwerk te laten afstemmen op de kleuren van uw woningschilderwerk. Voor de doekkleuren bieden we een breed scala aan kleuren van bekende merken. Uw markies kan verder worden afgewerkt met een volant, biesband en nagels in kleuren die passen bij het doek en/of het houtwerk.

We bieden ook de mogelijkheid om doeken te vervangen en indien gewenst uw eigen tekst en logo toe te voegen.

Showroom Monsol

Advies van een specialist

Sunreflex heeft experts in dienst met uitgebreide kennis van markiezen. Dankzij hun ervaring kunt u rekenen op gepast advies. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de markiezen voor uw ramen van hoogwaardige kwaliteit zijn en lang meegaan. Bij Sunreflex kunt u daarop vertrouwen! Onze specialisten staan klaar om met u te praten over de mogelijkheden.