Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Sunreflex Sunreflex

Plissé Shades

Bent u op zoek naar raamdecoratie? Dan bent u bij Sunreflex aan het juiste adres! Wij zijn dé specialist als het gaat om hoogstaande kwaliteit raamdecoratie. 

Plissé Shade

Plissé Shades

Plissé gordijnen op maat geven jou de controle over lichtinval en privacy. Ontdek Plissé Shades van Luxaflex®.

 

 • Soorten plissé gordijnen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten plisségordijnen. Bij een standaard plissé zit de stof aan de bovenzijde vast en kun je de onderzijde optrekken of laten zakken. Bij plisségordijnen met Top Down / Bottom Up zijn de boven- en onderzijde van het product onafhankelijk te bedienen. Je kunt de stof hierdoor in elke gewenste positie over de hoogte van je raam bewegen: van boven naar beneden en van beneden naar boven.

 

 

Daarnaast hebben we ook plissés die uit een dubbele plooi bestaan. Die worden duoplissés, dubbele plissé gordijnen of dupligordijnen en bij Luxaflex® Duette® Shades genoemd.

 

 • Zijn plissé gordijnen verduisterend?

Omdat Plissé Shades een enkele plooi hebben zie je de koordjes door de stof lopen. Dit geeft de raambekleding een speelse touch. Dankzij hun transparantie zijn Plissé gordijnen op maat perfect als luchtige raambekleding, maar minder geschikt om een kamer mee te verduisteren. Ze zijn dus ideaal voor ruimtes als de woonkamer, eetkamer of keuken. Wil je plissé gordijnen in de slaapkamer? Dan kun je kiezen voor een Dag & Nacht uitvoering. Dit is een product waarin Duette® Shades en Plissé Shades gecombineerd worden. Zo geniet je overdag van voldoende daglicht en 's nacht van een donkere slaapkamer. Lees meer over verduisterende raambekleding.

 

Plisse gordijnen met dag en nacht functie

 

 • Kies voor kleur en prints

De Luxaflex® collectie is in zowel moderne als klassieke varianten verkrijgbaar. Voor liefhebbers van opvallende raambekleding zijn er ook Plissé Shades met kleurrijke dessins verkrijgbaar. Perfect om je woonruimte wat meer kleur en karakter mee te geven.

 

Wat zijn Plissé Shades?

 

Plissé gordijnen zijn strak gevouwen, geplooide gordijnen. Ze hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof ziet lopen. Wanneer je een plissé gordijn volledig opent, dan vouwt deze zich op als een harmonica.

Deze raamdecoratie is de oplossing voor met name kleine en middelgrote ramen. Plissé Shades creëren een subtiel spel van licht en schaduw, en passen in zowel moderne als klassieke interieurs.

 

Ontdek de voordelen van Plissé Shades

 

De Plissé Shades collectie bestaat uit verschillende transparanties, patronen, coatings en duurzame opties. Lees meer over de voordelen:

 • Perfecte controle over licht en privacy
 • Geschikt voor serres, draai-kiepramen, dakramen en speciale raamvormen
 • Beschikbaar met Top Down / Bottom Up
 • Mogelijkheid tot montage zonder boren met FrameFix™ of TruFit®
 • Beschikbaar met PowerView® Automation
 • Speciale vocht- en vuilafstotende coating (StainStop®)
 • Speciale licht- en warmtereflecterende coating (Topar®)

De StainStop® coating beschermt tegen droog vuil, zoals stof en rook maar ook tegen vloeistoffen op water- of oliebasis zoals koffie, wijn, melk en ketchup. De StainStop® coating werkt aan beide zijden van de stof en verlengt de levensduur van het product. De coating is antistatisch en de stof is zeer gemakkelijk te reinigen met een vochtige spons. Stoffen die met StainStop® zijn behandeld zijn daarom uitstekend te gebruiken in badkamers en keukens.

 • Topar® coating

Je kunt ook kiezen voor plissé gordijnen met een Topar® of Topar® Plus finish. Stoffen met deze behandeling, hebben een zon- en warmtewerende laag. De kleurloze Topar® Coating reflecteert de zonnewarmte waardoor je het huis koeler houdt in de zomer. Ook wordt fel zonlicht gedempt en hinderlijke schittering op een bijvoorbeeld een beeldscherm voorkomen. Ideaal voor je thuiskantoor. De gladde coating is bovendien stofwerend en bestand tegen insectenvuil en glasreinigers. Deze stoffen zijn daarom geschikt voor toepassing in serres en dakramen en gemakkelijk te reinigen met een vochtige spons.

 

 

Speciale coating

Zijn plissé gordijnen geschikt voor de badkamer?

 

Plissé stoffen die met de speciale Luxaflex® StainStop® coating zijn behandeld, zijn antistatisch en vocht- en vuilafstotend. Hierdoor zijn Plissé Shades ook zeer geschikt voor de keuken of badkamer.

 

 • Raambekleding draai-kiepraam - FrameFix™

Wil of kun je niet boren in de raamkozijnen of zoek je de ideale plissé gordijnen voor je draai-kiepraam? Daar hebben we een handige oplossing voor: FrameFix™. Hiermee kun je Plissé Shades en Duette® Shades eenvoudig ophangen zonder te boren. FrameFix™ is een magnetisch frame dat naadloos op het kozijn wordt geplaatst, waardoor de lichtkier minimaal is. Ook leverbaar met Top Down / Bottom Up en Dag & Nacht uitvoering. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk deze video.

Het systeem is geschikt voor zowel kunststof als aluminium raamkozijnen, maar ook heel handig voor een draai-kiepraam. Handig: als het tijd is om de ramen schoon te maken, kun je het frame makkelijk verwijderen. Lees meer over raamdecoratie zonder boren op deze pagina.

 

 • Raambekleding draai-kiepraam - TruFit®

Luxaflex® TruFit® is een handige, zelfklevende oplossing voor raamdecoratie. Dit systeem kleeft namelijk aan het glas, waardoor je de raambekleding zonder boren of schroeven kunt plaatsen. Ideaal voor kunststof kozijnen of in (huur) huizen waar boren taboe is. Na bevestiging van het TruFit® plakprofiel is de raambekleding eenvouding te bedienen met de hangreep. Doordat de raambekleding makkelijk uit het profiel kan worden geklikt, kunnen de ramen met gemak gereinigd worden. TruFit® wordt standaard geleverd met Top Down / Bottom Up, optioneel als Dag & Nacht.

Sluit

Plisse gordijn zonder boren

FrameFix™ en TruFit®: montage zonder boren

 

Plissé gordijnen op maat zijn toepasbaar in vrijwel alle type ramen. We hebben innovatieve maatwerk oplossingen: voor rechte ramen, maar ook voor serres, speciale vormen, dakramen en draai-kiepramen.

 

Lees meer over FrameFix™ en TruFit®

 

 • Plissé gordijnen voor dakramen

Door de uitstekende zonwerende eigenschappen van Plissé Shades zijn ze ideaal als je veel daglicht wenst maar niet gehinderd wil worden door fel zonlicht, bijvoorbeeld als je een hobby- of werkkamer op zolder hebt.

Ook voor andere ramen zoals lichtkoepels in serres zijn Plissé Shades de perfecte oplossing.

Plisségordijnen

 

 • Plissé gordijnen voor hoge ramen

Plissé Shades kun je op afstand bedienen met ons smarthome-systeem PowerView® Automation.

Handig voor als je hoge ramen hebt en houdt van een smart home.

plisse gordijnen hoge ramen

 

 • Plissé gordijnen draai kiepraam

Met de innovatieve systemen TruFit® en FrameFix™ zijn Plissé Shades ook geschikt voor draai-kiepramen.

De plissé gordijnen worden hierdoor netjes op zijn plek gehouden en zorgen voor voldoende daglicht.

plisse gordijnen draai kiepraam

 

 • Plissé gordijnen voor openslaande deuren

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor je openslaande deuren?

Plissé gordijnen op maat zijn een goede oplossing. Met het TruFit® systeem worden de plissé gordijnen op het raam geplaatst, zodat ze perfect aansluiten en je geen last hebt van klepperende raamdecoratie tegen je openslaande deuren.
Je kunt ook kiezen voor een plissé gordijn met Top Down / Bottom Up. Je kunt de raamdecoratie van zowel de bovenkant, als vanaf de onderkant bedienen. Zo bepaal je zelf de ideale lichtinval en mate van privacy.

 

plissé gordijnen op maat

 

 • Plissé gordijnen voor speciale raamvormen

Heb je een schuin raam of een rond raam? Ook daar kunnen Plissé Shades de oplossing voor zijn. Heb je een vraag over Plissé Shades van Luxaflex®? Kom gerust langs

 

plisse gordijnen schuine vorm

 

 

Voor welke ramen zijn Plissé Shades geschikt?

 

Plissé gordijnen op maat zijn vrijwel geschikt voor hoge ramen, draai-kiepramen, dakramen, openslaande deuren en ramen met speciale vormen.

Elektrische plissé gordijnen

Welke bediening past bij jou?

 

Bij ons staan gemak en kindveiligheid voorop. Bekijk onze innovatieve oplossingen.

 

 LiteRise®  SmartCord®  PowerView®

 

duette shades luxaflex

 •  

Plisse gordijnen op maat

 

 

 

Kom langs

Neem een kijkje in onze showroom!

Of het nou gaat om het creëren van sfeer, schaduw en comfort of juist het tegenhouden van een teveel aan licht of de zomerse hitte, met onze collectie zonwering is het allemaal mogelijk.